Премиерът Бойко Борисов изненадващо обяви, че карантината в България, която сега

...
  Премиерът Бойко Борисов изненадващо обяви, че карантината в България, която сега
Коментари Харесай

Борисов свали карантината от 14 на 10 дни

  
Премиерът Бойко Борисов изненадващо разгласи, че  карантината в България, която в този момент е две седмици, ще бъде понижена на 10 дни . Той заяви новината преди старта на днешното съвещание на Европейския съвет в Брюксел. Премиерът сподели, че е дал разпореждане за редуциране на периода на изолираност тази заран.  Еврропейските лидери заседават втори ден по необятен кръг въпроси  - от общите старания против ковид до " зелената договорка ". 

" Разпоредил съм, че децата би трябвало да вървят на учебно заведение, добави министър председателят. На ден страната харчи над 120 хиляди лв. за проби ", посочи Борисов. 

Той разяснява, че " най-сетне имаме общ проект за деяние при Covid-19 от Европейската комисия, този път са се потрудили много ". 

" Според мен сме закъснели , това трябваше да го създадем още юли. Много от страните в Европейски Съюз подхващат ограничения, които паникьосват другите страни и основават разнобой в дейностите ", уточни българският министър председател.

Той акцентира, че ако разписаните от министерството на опазването на здравето условия се съблюдават, няма да се постанова да се подхващат други ограничения. " Моето мнение е, че децата би трябвало да отиват на учебно заведение, да учат. Нанасяме щета върху психологичното здраве на хората ", сподели Борисов, за който е известно, че по никакъв начин не харесва концепцията да настройва гласоподавателите против себе си с рестрикции. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР